Madlavning for mænd        ·        Skallerup Klit - Forår 2011







Foto: © Steen Folsted




Sprød Serrano med marineret ruccola i lime og oliven


Fremgangsmåde

1. Skær tynde skiver af serrano og bag dem i ovnen i pres mellem 2 gastro plader. (Husk
bagepapir, både på toppen og bunden).

2. Persille, hvidløg, parmesan, ristede pinjekerner og olie køres på blenderen til rette kons-
istens. (Smag til med salt og peber).

3. Tynde skiver af rugbrød bages i ovnen til de er sprøde og knasende. (100 gr. uden fugt).

4. Firkanter af lyst brød ristes af på en varm pande i olie og hvidløg.

5. Skyld rucola og lad det tørre, mariner det derefter i limesaft og oliven olie, smag til med salt.

Ved anretning pynt med skiver af parmesan.









Foto: © Steen Folsted



Panerede koteletter med bagte tomater


Fremgangsmåde

1. Panering af koteletter i mel æg og rasp, steg dem på en pande i smør og olie tilsæt
    salt og peber.

2. Steg bacon på en rigtig varm pande.

3. Skær tomater i skiver.

4. Vask og del champignon i 1/4, rist af på en rigtig varm pande i lidt olie.
    Sammen hele herligheden i en gastropakke med bagepapir i bunden på følgende måde:
    Koteletter, tomater, champignon, bacon i et tårn.

5. Fint hak skalotter og persille.

6. Kog kartoflerne med laurbærblade, salt og hele peberkorn.

7. Smelt smør og undlad at bruge vallen.









Foto: © Steen Folsted



Pandekager med Nutella Sauce og appelsin salat


Fremgangsmåde

1. Lav pandekagerne:
    8 dl. mælk
    1 dl. øl
    6 æg
    75 g sukker
    saft + skal af en appelsin
    375 g mel
    1 tsk. natron
    1 tsk. vaniljesukker
    100 g smeltet smør
    Pisk æg, sukker + vanilje til en tyk konsistens, tilsæt øl, appelsinsaft, appelsinskal, og til
    sidst tilsættes natron, mel og mælk.

2. Appelsin salat:
    Skær skrællen af appelsinen og brug kun kødet (bådene udskæres uden at få det hvide med).

3. Nutella sauce:
    Nutella og lidt fløde varmes.







[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 23. januar 2011