Madlavning for mænd        ·        Skallerup Klit - Forår 2010







Foto: © Steen Folsted




Løgsuppe


Ingredienser - 4 couverter

• 4-5 store løg, ca. 700 g
• 1 spsk. smør
• 1 spsk. mel
• 1 tsk. paprika
• ½ tsk. karry
• 2 laurbær
• 5 enebær
• 1 kvist timian eller til nøds 1 spsk. tørret timian
• 8 dl. okse- eller hønsebouillon/-suppe/-fond
• 3 spsk. soya
• Lidt salt og godt med peber
• Lidt Worchestershiresauce
• Revet god ost, gerne gruyère
• Skiver af ristet daggammelt brød

Flæk løgene i kvarte og skær derefter i skiver. Smelt smørret i en gryde og steg
løgene lysebrune, tilsæt mel, paprika og karry og rør rundt – kom herefter bouillon,
soya, timian og laurbær ved og lad suppen simre ved svag varme i ca. 15 min.

Smag til med lidt salt, godt med sort peber og lidt Worchestershiresauce.

Nu er der to måder at servere suppen på:

Kom revet ost på brødskiverne, kom dem derefter i ovnen ved 200 grader, til osten
er godt smeltet og servér dem til suppen.

+ brød ”grissini”








Foto: © Steen Folsted



Farsbøf med squash og citron


Ingredienser - 2 couverter

• 250 g hakket oksekød (10%)
• ½ tsk salt
• 1 knsp sort peber
• ½ lille squash
• 1 spsk smør

Gremolata:
• 1 spsk revet citronskal
• 2 spsk finthakket bredbladet persille
• 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde: 1) Start med gremolataen. Vask og riv citronen. Skyl og tør persille-
bladene. Hak persillen og hviløgene. Bland det hele sammen.

2) Bland gremolataen i farsen sammen med salt og peber.

3) Skær squashen i 6-8 skiver. Form bøffer af farsen og læg dem på hver sin skive
squash og tryk til.

4) Steg bøfferne i ca. 3 min både på farssiden og squashsiden.

+ salat efter fantasi.





Foto: © Steen Folsted



Kartoffelskræller:

Bag kartoflerne møre i ovnen ved 160°. Tag dem ud, og halvér dem. Skrab indmaden
ud, og fritér skrællerne sprøde i 160° varm olie. Krydr med salt.








Foto: © Steen Folsted




Vandbakkelser med hindbærskum


Nemme og lækre konditor kager.. som altid er et hit...

Ingredienser - Mængde/antal pers: 12 stk

• Vandbakkelser:

• 1 dl vand
• 50 g smør
• 1 tsk sukker
• 5 spsk hvedemel
• 2 æg

• Hindbærskum:
• 1 pose optøede hindbær eller 250 g friske hindbær
• 5 dl piskefløde
• 6 spsk flormelis


Fremgangsmåde:

Vandbakkelser:
Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom sukker og mel i på én gang og rør dejen
sammen, til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af i en skål. Pisk æggene
sammen og rør, lidt efter lidt, ¾ dl i dejen. Tilsæt evt. resten af æggene - dejen skal
kunne formes i toppe. Sæt 12 store toppe, på bagepapiret (med god afstand imellem
dem) og bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15 min. Lad
vandbakkelserne køle af på en bagerist. Læg bagepapir under risten.

Hindbærskum:
Fløden piskes stiv, og hindbærne vendes i, og skummet smages til med flormelis.
Vandbakkelserne åbnes med en kniv, men de skæres ikke helt igennem. Vandbakkel-
serne fyldes med hindbærskummet, og flormelis dryses over vandbakkelserne.

Vandbakkelserne serveres!





[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 5. maj 2010