
Foto: © Steen Folsted
Løgsuppe
Ingredienser - 4 couverter
• 4-5 store løg, ca. 700 g
• 1 spsk. smør
• 1 spsk. mel
• 1 tsk. paprika
• ½ tsk. karry
• 2 laurbær
• 5 enebær
• 1 kvist timian eller til nøds 1 spsk. tørret timian
• 8 dl. okse- eller hønsebouillon/-suppe/-fond
• 3 spsk. soya
• Lidt salt og godt med peber
• Lidt Worchestershiresauce
• Revet god ost, gerne gruyère
• Skiver af ristet daggammelt brød
Flæk løgene i kvarte og skær derefter i skiver. Smelt smørret i en gryde og steg
løgene lysebrune, tilsæt mel, paprika og karry og rør rundt – kom herefter bouillon,
soya, timian og laurbær ved og lad suppen simre ved svag varme i ca. 15 min.
Smag til med lidt salt, godt med sort peber og lidt Worchestershiresauce.
Nu er der to måder at servere suppen på:
Kom revet ost på brødskiverne, kom dem derefter i ovnen ved 200 grader, til osten
er godt smeltet og servér dem til suppen.
+ brød ”grissini”

Foto: © Steen Folsted
Farsbøf med squash og citron
Ingredienser - 2 couverter
• 250 g hakket oksekød (10%)
• ½ tsk salt
• 1 knsp sort peber
• ½ lille squash
• 1 spsk smør
• Gremolata:
• 1 spsk revet citronskal
• 2 spsk finthakket bredbladet persille
• 2 fed hvidløg
Fremgangsmåde:
1) Start med gremolataen. Vask og riv citronen. Skyl og tør persille-
bladene. Hak persillen og hviløgene. Bland det hele sammen.
2) Bland gremolataen i farsen sammen med salt og peber.
3) Skær squashen i 6-8 skiver. Form bøffer af farsen og læg dem på hver sin skive
squash og tryk til.
4) Steg bøfferne i ca. 3 min både på farssiden og squashsiden.
+ salat efter fantasi.

Foto: © Steen Folsted
Kartoffelskræller:
Bag kartoflerne møre i ovnen ved 160°. Tag dem ud, og halvér dem. Skrab indmaden
ud, og fritér skrællerne sprøde i 160° varm olie. Krydr med salt.

Foto: © Steen Folsted
Vandbakkelser med hindbærskum
Nemme og lækre konditor kager.. som altid er et hit...
Ingredienser - Mængde/antal pers: 12 stk
• Vandbakkelser:
• 1 dl vand
• 50 g smør
• 1 tsk sukker
• 5 spsk hvedemel
• 2 æg
• Hindbærskum:
• 1 pose optøede hindbær eller 250 g friske hindbær
• 5 dl piskefløde
• 6 spsk flormelis
Fremgangsmåde:
Vandbakkelser:
Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom sukker og mel i på én gang og rør dejen
sammen, til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af i en skål. Pisk æggene
sammen og rør, lidt efter lidt, ¾ dl i dejen. Tilsæt evt. resten af æggene - dejen skal
kunne formes i toppe. Sæt 12 store toppe, på bagepapiret (med god afstand imellem
dem) og bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15 min. Lad
vandbakkelserne køle af på en bagerist. Læg bagepapir under risten.
Hindbærskum:
Fløden piskes stiv, og hindbærne vendes i, og skummet smages til med flormelis.
Vandbakkelserne åbnes med en kniv, men de skæres ikke helt igennem. Vandbakkel-
serne fyldes med hindbærskummet, og flormelis dryses over vandbakkelserne.
Vandbakkelserne serveres!
[ Tilbage ]

Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk
|