Madlavning for mænd        ·        Skallerup Klit - Forår 2010







Foto: © Steen Folsted




Risotto med tigerrejer


Ingredienser - 4 couverter
• 1 spsk. olivenolie
• 1 stort skalotteløg
• 320 gr. risotto-ris
• 0,5 dl hvidvin
• 9 dl kogende, saltet vand
• 65 gr. fintreven parmesan- eller pecorino-ost
• 100 gr. lidt blødt smør
• 16-20 tigerrejer


Sådan gør du
• Varm olivenolien op
• Tilsæt løg og steg dem klare
• Tilsæt ris og rør konstant
• Tilsæt væske og rør konstant i 14-16 minutter til risene er kogt, men ikke helt bløde
• Tilsæt ost og rør
• Rist tigerrejerne i olie giv smag som du lyster
• Tag panden eller gryden af blusset
• Tilsæt smør og rør

Serveres på flad tallerken - for eksempel med hakket persille, et par bagte cherrytomater
eller rosmarin og lidt citronskal.








Foto: © Steen Folsted



Kalkun Cordon bleu med rodfrugter og tomatsalsa


Ingredienser - 4 couverter
4 snitzler af kalkun
4 skiver ost
4 skiver skinke
Mel, æg, rasp til panering

1 kg blandede rodfrugter
1 stk hvidløg
Olivenolie
Bages i ovn ca. 1 time ved 150 grader gerne med timian og lign.

Tomatsalsa
Frisketomater
Løg
Selleri
Chiliketchup
Vand

Det hele hakkes groft, og smages til med chiliketchuppen.








Foto: © Steen Folsted




Tarrte tartin med vaniliecreme


Til 4 personer
4 æbler eller pærer
100 g smør
Kornene fra 2 vanilje-stænger
100 g sukker
200 g butterdej (lavet med smør og ikke rullemargarine! Spørg din bager)
2 dl piskefløde
2 dl creme fraise 38%
Sukker
Vanillie
Piskes og smages til evt. med Couintreau

Sådan gør du
Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset. Kom smør, vanilje-korn og sukker på en
slip-let-pande eller i et rundt, ildfast fad. Kog ingredienserne til en lys, gylden karamel.
Fjern panden fra varmen og fordel æblestykkerne. Læg butterdejen ovenpå, og bag
tærten i ovnen ved 200 grader til den er brun og sprød.
Lad tærten hvile, så karamellen kan sætte sig.
Vend bunden i vejret på panden ved hjælp af en tallerken, så frugterne kommer øverst.






[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 19. februar 2010