Madlavning for mænd        ·        Skallerup Klit - Efterår 2009










Champignonsuppe


1 couvert
Ingredienser

Balsamicoglaserede løg:
• 1 skalotteløg
• olie
• balsamico eddike

Suppe:
• 75 g rensede champignoner
• 1 tsk vindruekerneolie
• 1/2 tsk citronsaft
• 2-3 dl varm grøntsagsfond
• 2 tsk vindruekerneolie
• ca. 3/4 spsk mel
• 1/2 æggeblomme
• 3/4 dl let fløde 13%
• salt og peber



Fremgangsmåde

Løg:
Pil skalotteløget og skær det ud i både.
Svits løgbådene hurtigt på en pande. De må ikke blive bløde.
Dryp Balsamico over, vend løgbådene et par gange på den varme pande og tag dem op.

Suppe:
Skær champignonger i skiver og svits dem i olie og tilsæt citronsaft.
Hæld den varme grøntsagsfond ved de svitsede champignonger og lad det koge ved svag
varme i ca. 5 min.
Tag champignongerne fra med en hulske.
Varm olie op i en gryde og rør mel i, til blandingen bliver glat.
Tilsæt melblandingen champignonvæden lidt efter lidt, mens der piskes med piskeris.
Lad suppen koge ved svag varme i ca. 5 min.
Pisk æggeblomme sammen med fløde og kom blandingen i den varme suppe mens der piskes. Smag til med salt og peber.
Kør suppen gennem en sigte.
Læg champignonskiverne i en suppeskål, et krus eller en tallerken, hæld suppe ved og drys
med balsamicoglaserede løg.








Amagerkoteletter


Ingredienser - 5 couverter
5 nakkekoteletter af 200 gr.
300 gram løg
750 gram kartofler
2 savoykål
3 dl bouillon

Fremgangsmåde
Koteletterne brunes af.
Kålet deles i 4 og blancheres i kogende vand.
Løg og kartofler skæres i 1 cm tykke skiver.
I et ildfast fad/pande.
Lægges kål, løg, kartofler, koteletterne, kartofler og kål.
Krydres med salt og peber.
Braisseres i ovn ca. 1 time.







Vanilliesouffle


Ingredienser - 5 couverter
2½dl mælk
50 gr sukker
50 gr smør
50 gr mel
5 æggeblommer
5 piskede hvider
1 vanilliestang

Fremgangsmåde
Smør og mel bages sammen og afkøles let.
Mælk, vanillie og sukker koges op og røres i opbagningen.
Afkøles let.
Æggeblommer røres i et af gangen.
Til sidst vendes hviderne i.
Kommes i smurte, sukkerstrøede forme og bages ca. 20 minutter ved 200 grader, uden blæst.
Drysses med flourmelis og glaseres.
Serveres straks.
Serveres med råsyltede bær.






[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 19. februar 2010