Madlavning for mænd        ·        Skallerup Klit - Forår 2009







Foto: © Steen Folsted




Variation af laks


Laksefilet ”Cajunstyle”
Laksefileten skæres i passende stykker3x3x15cm, vendes i 5 dele paprika og 1 del cayenne,
salt peber og oregano.
Steges på en tør hed pande ca.10 sekunder på hver side.
Stilles på køl.
Skæres i skiver og serveres.

Laksetatar rørt med creme fraise, rødløg og dijonsennep.
Hak laksefilet, rør den med 1 spsk creme fraise, 1 hakket rødløg og 1 teske dijonsennep,
smag til med salt peber og citronsaft.

Limemarineret laks
Tynde skiver af laks stænkes med limesaft, salt og lidt sukker.

Anrettes med små salater, pynt og lime/citron.








Foto: © Steen Folsted



Kalvefilet st. Andrews


800 gram oksefilet/kalvefilet
1 finthakket rødløg
1 bdt bredbladet persille
1 fed knust hvidløg
1 spsk olivenolie

Kødet brunes på en tør pande, krydres med hvidløg, slat og peber
Steges i ovn i 10 minutter ved 210 grader
Rødløg og olie blandes og stryges på kødet
Her på et tykt lag persille
Steges i ovnen i 3 minutter

Serveres med lun Broccolisalat med mandel smør og chili
Og letrøgede kartofler
Lune buketter af broccoli
100 gram smeltet smør med mandler
Lidt frisk chili
vendes sammen
Husk salt og peber

Kogte kartofler ryges 3 minutter og steges i olie/smør

Valgfrit brød…..se i bøgerne








Foto: © Steen Folsted




Crepes Suzette


Pandekager
8 dl mælk
1 dl øl
6 æg
75 gram sukker
Evt vanilli
250 gram mel
Alt undtagen mel piskes sammen, melet tilsættes under omrøring og dejen røres glat.
Hviler i ca. 30 minutter, bages i klaret smør.

12 pandekager

Sauce:
75 gram sukker
50 gram smør
50 gram mandelsplitter
1 spsk reven appelsinskal
50 gram mandelsplitter
½ dl Cointreu
4 dl appelsinsaft
1 dl citronsaft
¼ dl cognac

Pandekagerne varmes i ovn.

Sukkeret brunes til karamel tilsættes smør og appelsin og citron skal og mandelsplitter,
smørret bruser op og flamberes med Cointreu, nedkoges med appelsin og citronsaft.
Pandekagerne foldes i ¼ vendes i saucen og flamberes med cognac.

Serveres med is a part.




[ Tilbage ]


Steen Folsted Andersen
TLF : 98 92 83 00
E-mail : steen.folsted@has.dk


Denne side er oprettet 22. april 2009